COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

20.03.2013

P&M Express

“Bij sneltransport is onmiddellijke pechhulp cruciaal”

P&M Express uit Tilburg verzorgt klassieke koerierdiensten maar heeft daarnaast een afdeling sneltransport die per direct klaarstaat voor haar klanten. Indien nodig kunnen goederen voor transport en distributie binnen de 30 minuten onderweg zijn naar de plaats van bestemming. Voor deze tijd-, breuk- of diefstalgevoelige zendingen naar heel Europa worden onder meer Renault Masters van Renault Trucks ingezet.

Patrick in’t Ven, directeur van P&M Express: “Toen een aantal voertuigen aan vervanging toe waren, kozen we bewust voor de Renault Master. Deze beschikt immers over een uitstekend laadvermogen, laadvolume en verbruik ten opzichte van zijn prijs. Op het vlak van prijs-kwaliteitverhouding scoort de Renault Master dus bijzonder sterk. En omdat we ook in het verleden al heel wat voertuigen van Renault Trucks hadden, waren we vertrouwd met het merk én de uitstekende service van Renault Trucks Hilvarenbeek. Wij hechten immers veel belang aan ruime openingstijden en een goede pechservice de klok rond. Om die reden sloten we tevens de Expandys garantieverlening van Renault Trucks af. Hierdoor heb ik in het buitenland geen betalingsgarantie meer nodig en worden mijn chauffeurs dus sneller geholpen. Wij zijn vooral actief binnen de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië, zowel over korte als lange afstand. Juist omdat we ook veel langere ritten doen, was verbruik voor ons een belangrijk criterium. Sommige voertuigen binnen onze tak sneltransport rijden tot 175.000 kilometer per jaar, met een gemiddeld verbruik van 9,5 liter per 100 kilometer. Omdat we door deze specifieke dienstverlening geregeld leeg terugrijden naar Nederland, is het eigen gewicht erg belangrijk. Bij de Renault Master is dat erg gunstig: doordat ze iets lichter zijn dan de tegenhangers van andere merken, hebben ze meer laadvermogen, maar verbruiken ze ook minder wanneer ze leeg rijden. Daarnaast laat de geautomatiseerde zesversnellingsbak, die op het juiste moment naar een hogere of lagere versnelling schakelt, ons nog bijkomend besparen op brandstofkosten en onderhoudskosten.

Als laatste wil ik nog even de cabine vermelden. Deze is bijzonder functioneel, maar allesbehalve koel en zakelijk. In vergelijking met bepaalde concurrenten bleek de basisuitrusting erg ruim, ik denk daarbij bijvoorbeeld aan de standaard aanwezige armsteunen, een detail dat onze chauffeurs weten te waarderen bij langere ritten.”

P&M Express
Renault Trucks: 6 Renault Master, 125 pk
Activiteiten: Koerierdiensten en sneltransport
Werkgebied: Benelux, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië
Kilometer per jaar: Bij de klassieke koerierdienst tot 30.000 km, bij het sneltransport tot 175.000 km
Verbruik: 9,5 liter/100 km