Nieuws
rss


 

19.04.2011

Hollandse Nieuwe in nieuwe Renault Midlum

Hollandse Nieuwe comfortabel aan de man gebracht met nieuwe Renault Midlum

Visspecialist Marius Mennink rijdt zijn vishandel met een nieuwe Renault Midlum naar zijn standplaatsen rond Brummen in Gelderland. “De viswagen van waaruit wij verkopen weegt 10 ton en dus heb ik een vrachtwagen nodig. Niet om de kilometers, want ik rij nog geen 10.000 per jaar.” zegt Mennink. Jaren daarvoor reedt hij met een Iveco. “Het werd tijd om naar een nieuwe wagen uit te kijken want ik wilde voldoen aan de Euro 5 Norm, en het chassis van de Iveco begon wat te roesten.” De investering om de oude wagen van roetfilters te voorzien en de roest aan te pakken zou groot zijn. “Ik liet me uitvoerig informeren door verschillende dealers. De alternatieven Volvo, Man en ook Renault Trucks werden bekeken. Ik had eigenlijk nooit aan Renault Trucks gedacht als ik er niet op werd gewezen door een vriend.De dealer in Lichtenvoorde stelde de Renault Midlum 220.08EL E5 met dubbele cabine voor. Dat sprak me aan, want ik heb op zaterdag veel personeel in de wagen staan. Voorheen reden we met twee auto’s. Nu had ik al eens zitten denken om zelf een bank in te bouwen. Maar dit is natuurlijk veel comfortabeler.”

De Renault Midlum is met name geschikt voor gebruik in (historische) binnensteden. Naast de uitvoering met 4 portieren en 6 tot 8 zitplaatsen zijn er nog twee cabine uitvoering mogelijke en een totaal van wel 75 combinaties waarmee het chassis op elke toepassing af te stemmen is.

Visitekaartje

“Hygiëne is heel belangrijk in onze branche. Een roestende wagen kan je zo maar klanten schelen. Ik heb een goed gevoel bij het grijze chassis van de Renault Midlum, dat de roest lang zal wegblijven. De wagen ziet er prachtig uit. Hij kreeg een passende uitstraling via het reclamebureau Mellink uit Lichtenvoorde, die de wagen op basis van onze gegevens voorzag van bijpassende opdruk. Elke dag gaan we brandschoon op pad. We wassen de wagen elke week grondig.”

En zo rijdt de Renault Midlum de visspeciaalzaak naar de standplaatsen in Brummen, Eerbeek, Dieren en Rheden. Mennink nam het bedrijf in 1987 van zijn vader over die al in 1969 met de vishandel begon. De marktkramen van de eerste jaren hebben plaats gemaakt voor een verkoopwagen die van alle gemakken is voorzien. “Met een hecht team van vakmensen zorgen we voor de beste verse visproducten. De Hollandse Nieuwe is ons visite kaartje. Elk jaar kopen we zelf de haring bij Den Dulk in Scheveningen.” Mennink nodigt u van harte uit er eentje te komen proberen!

rss