Nieuws
rss


 

08.03.2012

Gebr. Hoefnagels Transport

“Zuinig onderweg met betrouwbare Renault Premium”


Aloys Hoefnagels staat samen met zijn broer Jan aan het roer van het familiebedrijf gebroeders Hoefnagels Transport uit het Brabantse Asten. De onderneming, die volgend jaar 70 kaarsjes mag uitblazen, is gespecialiseerd in het vervoer van bouwmaterialen, uitzonderlijk en speciaal transport en nationaal en internationaal containervervoer.


“De bouwmaterialen vervoeren we vooral binnen Nederland, België en Duitsland, terwijl daar voor de containers ook Duitsland en Frankrijk bijkomen”, vertelt Aloys Hoefnagels. “Juist omdat onze activiteiten zo uiteenlopend zijn, hebben we ook divers materiaal in huis.

Voor het containervervoer rekenen we bijvoorbeeld op onze Renault Magnums met een vermogen van 460 pk. Voor de distributie en de levering van klassieke bouwmaterialen hebben we daarnaast onder meer 15 Renault Premium Route voertuigen, zowel de 410 als 450 pk. Dé grote troef van dit model is het lage brandstofverbruik, en al helemaal bij een lichte belading zoals bij ons soms het geval is. Daarnaast springen ook hun prijs-kwaliteitverhouding en de grote betrouwbaarheid in het oog. De stilstand is minimaal, en als er toch een probleem is, dan kunnen we steeds terecht bij onze dealer, Renault Trucks in Hapert. Indien nodig voorziet deze ook altijd vervangend vervoer.

Specifiek voor het transport van het zwaardere bouwmateriaal hebben we van Renault Trucks enkele pushers, dus met twee assen achteraan om extra belasting mogelijk te maken. Deze voertuigen laten ons nooit in de steek, ongeacht het terrein, en zelfs bij een zware belading scoren ze nog steeds uitstekend voor brandstofverbruik. Ik houd het verbruik voor ál onze voertuigen trouwens zorgvuldig bij, ik weet dus precies wat elk voertuig verbruikt en keer op keer valt het me op dat zeker de Renault Premium uitstekend scoort. Daarnaast probeer ik inzake zuinig rijgedrag de neuzen van onze chauffeurs allemaal in dezelfde richting te laten wijzen, onder meer via opleidingen en gepersonaliseerde tips. Dat is goed voor het milieu én voor de resultaten van het bedrijf.”

Gebr. Hoefnagels Transport
Renault Trucks: 19 Renault Premium - 5 Renault Magnum
Activiteiten: Bouwmaterialen, speciaal transport en containervervoer
Werkgebied: Nederland, België, Duitsland en Frankrijk
Kilometers per jaar: 1.250.000 Kilometer in 2011

 

rss